Zlatou střední cestou mezi zelenými a černými čaji jsou polofermentované čaje, tzv. oolongy. Lístky se v kontaktu v horkou vodou promění v obrazce květin nebo zvířat.
Zelené čaje jsou charakteristické svou přípravou bez fermentace. Čerstvě nasbírané čajové lístky jsou vysoušeny tak, aby si v sobě uchovali co nejvíc esenciálních olejů i antioxidantů...
Legenda praví, že černý čaj byl objeven čirou náhodou na konci 16. století v době přepravy obrovského množství zeleného čaje lodí z Číny do Evropy...
Tento čaj neboli „Císařský nápoj“ je opravdovým kultovním zážitkem. Jeho používání se datuje od 17. století. Neobvyklý, vysoce ceněný bílý čaj neprochází fermentací, vyrábí se z mladých pupenů čajových lístků sklízených na jaře...
Jsou pokladem přírody, který má nesčetné množství blahodárných účinků na lidské zdraví. Použití květů, kořenů a listů na přípravu rozmanitých nálevů je pradávné umění, které člověk v průběhu staletí dotáhl ke své dokonalosti...