Legenda praví, že černý čaj byl objeven čirou náhodou na konci 16. století v době přepravy obrovského množství zeleného čaje lodí z Číny do Evropy. Plavba se neplánovaně protáhla, čaj v podpalubí zfermentoval a takto upraven se ho podařilo dobře prodat. Novinka se překvapivě setkala s úspěchem právě díky svým stimulujícím účinkům. Černé čaje jsou stoprocentně fermentovány. Nálev má více či méně intenzivní červenou až jantarově – oranžovou barvu, a jeho vůně jsou vyvážené, se svíravým aroma.
Darjeeling
Čaj z úbočí Himalájí, světlé, měděné barvy. Jeho vůně evokuje lískový oříšek a broskev. Ladně a elegantně si pohraje s Vašimi chuťovými buňkami.
Ceylon
Nádherně dlouhé čajové lístky ze zahrady Kenilworth na ostrově Srí Lanka, v Indickém oceánu, vytvářející nálev jasné měděné barvy a dynamického aroma připomínající dubovou esenci. Má výraznou, čerstvou vyváženou chuť.
English Breakfast Imperial
Prestižní čajová směs z hornatých regionů Srí Lanky a Assamu. Čaj je tmavě kaštanové barvy, s dominantní vůní dřeva a sladu. Má silnou, mírně svíravou chuť.