Káva vytéká z páky příliš rychle, a proto je crema příliš světlá
Důvody:
- teplota vody je pod 88°C,
- tlak čerpadla je přes 9 atmosfér
.bmp)
Může to být způsobeno:
- hrubým namletím,
- nedostatečně stlačenou kávou,
- dávka kávy je příliš malá.
Tento problém můžeme vyřešit:
- zvýšením tlaku v bojleru,
- snížením tlaku čerpadla,
- zkontrolovat a vyčistit filtr,
- zvýšíme dávku kávy,
- umletím jemnější kávy,
- více stlačit kávu.
Káva kape z páky, a proto je crema příliš tmavá
Důvody:
- teplota vody je více než 98°C
- tlak čerpadla je méně než 9 atmosfér

Může to být způsobeno:
- káva je namleta velmi na jemno,
- v páce je velká dávka kávy,
- káva je příliš stlačena,
- je ucpaný filtr.
Tento problém můžeme vyřešit:
- snížením tlaku v bojleru,
- zvýšením tlaku čerpadla,
- zkontrolovat a vyčistit (vyměnit) filtr,
- snížíme dávku kávy,
- umeleme kávu více na hrubo,
- méně stlačit kávu.
V šálku zůstávají stopy po mleté kávě, což je způsobeno:
- otvory filtru jsou rozšířené
- zanesené těsnění nebo hrany filtru
- příliš jemné mletí kávy
- ucpané trysky

Tento problém můžeme napravit:
- snížením tlaku čerpadla,
- výměnou filtrů,
- vyčištěním nebo výměnou trysek, popřípadě těsněním,
- hrubším namletím kávy.